Tinoxalliseren en Kristalliseren

Reinigen Schoonmaken Tinoxalliseren
Reinigen Schoonmaken Tinoxalliseren

Tinoxalliseren

Tinoxalliseren is een relatief natte methode om een natuurlijke egalere glans te verkrijgen op een natuurstenen- en marmeren vloer.
Met deze bewerking zullen beschadigingen, vlekken, krassen en niveauverschillen niet verdwijnen.

Het resultaat van deze behandeling kan verbeterd worden door de vloer eerst diep te reinigen (afhankelijk van staat van de vloer en het gebruik).

Waarom tinoxalliseren:

 • geeft een veel natuurlijkere glans aan de marmeren vloer;
 • uw vloer na het slijpen en polijsten in onderhoud mooi te houden;
 • om eventuele zuur en ets plekken te verwijderen, dit geldt alleen bij door ons geschuurde en gepolijste vloeren, welke aansluitend geïmpregneerd zijn en in het onderhoud worden bijgehouden met Steenzeep;
 • kan in oude bestaande situaties een mooie manier om de vloer niet te laten overheersen in de woning, u moet dan denken aan oude herenhuizen.

Wij hebben als Everpolish kwaliteit hoog in het vaandel staan. Aan u zullen wij hierin altijd de voors en tegens duidelijk uitleggen. Om uw natuurstenen- marmeren vloer weer mooier dan nieuw  te krijgen zal men echt moeten laten slijpen en polijsten.

Kristalliseren:

Kristalliseren is een bewerking die de structuur van de toplaag van de steen verandert. Door deze bewerking zullen beschadigingen, vlekken, krassen en niveauverschillen niet weggaan.

Met een verzwaarde schrobmachine zal, afhankelijk van de natuurstenen- of marmeren vloer gewerkt worden met een staalwol of nylon pad. Tijdens het draaien van de machine wordt bij een bepaalde draaisnelheid kristallisatievloeistof toegevoegd. Hierdoor wordt een reactie in de toplaag opgewekt waardoor zich microkristallen vormen. Deze microkristallen verharden en verdichten de vloer en herstellen de glans.

Het resultaat van deze behandeling kan verbeterd worden door de vloer eerst diep te reinigen (afhankelijk van staat van de vloer en het gebruik).

Waarom kristalliseren:

 • Bij bestaande vloeren tot maximaal een jaar oud, kan kristalliseren een goede methode zijn om het achtergebleven vocht in de steen te verwijderen. De grilligheid van het vocht zorgt voor een troebele glansuitstraling.
 • Cementsluiers worden verwijderd;
 • invloed van verkeerde (zure) reiniging wordt tenietgedaan (onder voorbehoud);
 • poriën in de vloer worden volledig opgevuld met microkristallen waardoor de vloer minder snel vervuilt en gemakkelijker is te reinigen;
 • na behandeling ontstaat er een redelijke glans;
 • ondanks de glans is stroefheid gegarandeerd;
 • er wordt geen coating aangebracht, waardoor verkleuring minimaal zal zijn en de oorspronkelijke tekening volledig tot zijn recht komt.
Contact image

Jefferey van Zuiden

Uw vloer mooier dan nieuw!!!

Wat kan ik voor u betekenen vandaag?
by Best4u Media