Natuursteen info

Er zijn vele soorten natuursteen waar men voor kan kiezen met even zoveel mogelijkheden.
Geen enkele steen is hetzelfde, de kleuren zijn zeer divers, het geeft een chique uitstraling aan de vloer en zeker ook een tijdloze uitstraling.

Slijpen Polijsten Laperto

Natuursteen

Alle marmers en aanverwanten zijn kalkhoudend, dus een zuur zal te allen tijde een reactie aangaan met de kalkbestanddelen in de steen. Dit openbaart zich in doffe en lichte uitgebeten delen en of vlekvorming.

Marmer is daarnaast minder slijtvast dan bijvoorbeeld graniet. Bij de toepassing als vloer dient u daarmee rekening te houden. In een badkamer blijft een marmeren vloer heel lang mooi. In een hal is dit anders, aangezien we daar vaak meer vuil (zoals zand) vinden. Het vuil/zand schuurt onder de schoenen van de mensen die er lopen. Als gevolg daarvan verliest het marmer sneller zijn glans.

Andere soorten natuursteen zijn bijvoorbeeld, graniet, kwartsiet, en leisteen.
Deze natuursteen soorten zijn niet of nauwelijks kalkhoudend, dus normaal gesproken minder gevoelig voor slijtage en/ of beschadigingen door zuren.

Het is heel belangrijk om bovenstaande natuursteen soorten na het leggen juist te behandelen.
Om eventuele problemen in de toekomst te kunnen voorkomen is het aan te raden om deze te impregneren,
zodat bij kalkhoudend/marmer de ets plekken zo goed mogelijk tegengegaan worden en bij de graniet, kwartsiet de verkleuringen in de polijstlaag tegen gegaan worden. ( tevens zal het onderhoud hierdoor zich laten vergemakkelijken).

Bijna elke natuursteen vloer, zodra deze door gebruikssporen minder mooi is geworden kan door Everpolish worden opgeknapt. De juiste remedie hiervan is het slijpen polijsten van de vloer.
Everpolish heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en werkt daarom met zwaardere slijpapparatuur.

Het voordeel van het slijpen met zwaardere apparatuur is dat natuursteen vloeren vlakker geslepen worden, de vloer wordt zo vlak geslepen dat er geen opstaande randen meer zijn tussen tegels onderling, de voegen op gelijke hoogte komen waardoor voeg vervuiling niet meer aanwezig is en het uiteindelijke glansniveau tot hoogglans aan toe kan zijn. Tevens zijn alle gebruikssporen, krasjes, beschadigingen, vlekken en dergelijke na deze behandeling weg.

Graniet en de doorsnee leisteen laten zich in het werk slijpen en polijsten (bij lei kan er wel een andere structuur zichtbaar worden; dit komt doordat lei een splijtsteen is en uit verschillende lagen bestaat).
Het slijpen/ polijsten van graniet zal altijd met een zware machine moeten plaats vinden aangezien graniet zo hard is dat deze niet op glans en kleur zal komen.

Krachtstroom 380V Schuurmachine

Vloeren slijpen met 220V machines of 380V machines.

Met 220V schuurmachines wordt er op het lichtnet gewerkt. Aangezien mede hierdoor een lager vermogen mogelijk is, kan hiermee een vloer nooit helemaal uitgevlakt worden. Deze machine is ook een stuk lichter, waardoor je niet tot en met de voeg kunt slijpen. Dit is wel belangrijk aangezien de pas afgevoegde voeg vaak het voegrestant te snel word verwijderd met als gevolg dat de voeg lager ligt dan de tegels. Gevolg is dat de voeg versmeert door achterblijvend dweilwater.

Met 380V schuurmachines is er wel meer gewicht en vermogen om de steen naar beneden te schuren, zodat na het slijpen de tegels en de voegen mooi op één hoogte komen te liggen. Vergoring van voegen is daarmee uitgesloten, tenzij de voegen niet volledig zijn aangebracht (veel lager 4 à 5 mm of helemaal niet aanwezig). Wij slijpen met een 380V schuurmachine die ook nog eens een planetaire aandrijving heeft waardoor zeker het mooiste resultaat behaald wordt.

Impregneren van natuursteen.

De impregneervloeistof is waterdun en kleurloos, dit voorkomt dat er direct bij het knoeien van een zuur product op de vloer, deze vlekken zal vertonen ( een zuur product zal ten alle tijden een reactie willen aangaan met het kalk bestanddeel wat in het marmer aanwezig is ).

Een goede aanvulling hierop in het dagelijks onderhoud Steenzeep toe te voegen aan het dweilwater, waardoor er een extra bescherming plaatsvindt aan het natuursteen.

Steenzeep vloeronderhoud product

Vermijden veel voorkomende vloerproblemen

Voorkom dat er zand op de vloer komt te liggen (zand schuurt alles kapot). Zorg voor goed werkende deurmatten die het vuil buiten houden. Plak onder alle schuivende delen stukjes tapijt (liefst geen vilt met of zonder plastic houders deze komen los en veroorzaken krassen). Probeer niet met leren zolen (is schuurpapier) op een marmeren vloer te komen.

Contact image

Jefferey van Zuiden

Uw vloer mooier dan nieuw!!!

Wat kan ik voor u betekenen vandaag?
by Best4u Media